Složení medu
     

Jednoduché cukry

Květový

Medovicový

 
Fruktoza - (ovocný cukr) 38,2 % 31,8 %  
Glukoza - (hroznový cukr) 31,3 % 26,1 %  

Složité cukry

     
Sacharoza - 0,7 % 0,5 %  
Jiné cukry - 9,5 % 22,1 %  

Minerální látky

     
Draslík - 205 1676 mg/kg
Sodík - 18 76 mg/kg
Vápník - 49 51 mg/kg
Hořčík - 19 35 mg/kg
Železo - 2,4 9,4 mg/kg
Mangan - 0,3 4,1 mg/kg
Křemík - 9 14 mg/kg
Zinek - 1,2 2,5 mg/kg

Ostatní

     
ph - 3,4 6,1  
Voda -18 % , Tuky - 0,015 %      
Vitamíny -B1,B2,B3,B5,B6,C -    vše v   malém množství

                                                                                                                                      

     Něco o medu,

  •      7-   Vlastností medu

 
     1.Čistý přírodní produkt
     2.Snadno stravitelný
     3.Přírodní zdroj energie
     4.Posiluje imunitu
     5.Napomáhá při léčení chorob
     6.Obsahuje bílkoviny, vitamíny, minerální látky
     7.Odpovídá zdravé výživě

 

  •        Sklenice včelího medu - pul lékárny doma 

     1.  Med zvyšuje přirozenou odolnost organizmu, odpovídá zdravé výživě a je zdraví prospěšný.   
     2.  Příznivě ovlivnuje krevní oběh, vyživuje srdce, obsahuje látky tvořící kosti .    
     3.  Pylová zrna v květových a smíšených medech jsou zdrojem vitamínu.                                       
   

             Kupujte med přímo u včelaře

  •    Med kupujte přímo od dobrých včelařu které znáte a duvěřujete a na jehož poctivost se mužete spolehnout, je zarukou vysoké    kvality!      Dobrý včelař se poctivě stará o svoje včelstva a po zdravotní stránce je má vpořádku. S medem nakládá šetrně v pruběhu  celého  procesu jeho vzniku a dodržujte zásady higieny.

     

              Uskladnění medu

  •    Vysoký obsah cukru v medu má samokonzervační učinky. I přesto je nutné dodržovat určitá pravidla skladování.  Med skladujeme v  uzavřeném obalu ( sklo,keramika,nerez ,plast ) v suché tmavší místnosti při teplotě do 25°C a relativní vzdušné vlhkosti nejvíš do  70%. Med snadno přijímá vzdušnou vlhkost a cizí pachy.     
      

              Rozehřátí medu

  •     Krystalizace medu je přirozený procez a je známkou kvality. Některé medy ( řepkový ) začnou krystalizovat během týdne takový    med mužeme bud rozehřát nabo napastovat. Do puvodního tekutého stavu lze zkrystalizovaný med uvést opatrným zahříváním ve  vodní lázni. Voda by neměla přesáhnout 45°C.
  •       Med by se neměl dávat do horkého čaje, teplota nápoje by měla klesnout na min.50°C . Vysokou teplotou by se zničily jeho učinné látky,tak by se stal jen drahým sladidlem.

      

Kontaktujte nás